Print this page
Petek, 01 April 2016 00:00

Novinarska konferenca 3. marec 2016

V četrtek 3. marca 2016 je v prostorih Učnega zavoda za javno zdravje Primorsko-goranske županije bila organizirana novinarska konferenca

 

V četrtek 3. marca 2016 je v prostorih Učnega zavoda za javno zdravje Primorsko-goranske županije bila organizirana novinarska konferenca, ki jo je vodil prof. dr. Vladimir Mićović, dr. med., ravnatelj NZJZ-PGŽ in prof. dr. Tomislav Rukavina, dr. med., dekan Medicinske fakultete.
Na konferenci so bile predstavljene aktivnosti in izvajanje evropskega IPA projekta pod naslovom: Celovit pristop k obravnavi ter socialni in ekonomski reintegraciji uporabnikov prepovedanih drog.
Učni zavod za javno zdravje PGŽ in partnerji so napovedali izvajanje delavnice za storkovnjake s področja javnega zdravja iz Slovenije in Hrvaške v delu prikazovanja metod spremljanja metabolitov drog v odpadnih vodah te določanje metabolitov drog v urinu.
Pri izvajanju delavnico so sodelovali strokovnjaki iz Hrvaške in Nemčije, ko se ukvarjajo z to problematiko ter je zaradi tega,  poleg nekoliko uvodnih predavanji predvideno in laboratorijsko delo ter demonstracija metode. V projektu je načrtovano sodelovanja 10 udeležencev (5 SLO in 5 HR). V prilogi je vsebina delavnice in popis predavateljev.

 

 

Click me